Meisje in basisschoolleeftijd

Veelgestelde vragen

Om je snel op weg te helpen, hebben we allerlei veelgestelde vragen voor je verzameld.

Zit het antwoord op jouw vraag er niet tussen?
Stel je vraag dan via ons contactformulier.

Algemeen

Je kunt een EDEXML-bestand met leerlinggegevens downloaden vanuit jouw LAS (zoals Parnassys, ESIS en Dotcom) en importeren in SchoolKr8. Scores kun je niet importeren vanuit Parnassys en in SchoolKr8 zetten. Dit doe je handmatig per leerling.

Abonnementen, demo's en betalingen

Je kunt een gratis demo-account van één maand aanvragen via het bestelformulier.

Ja! Je kunt een gratis demo-account van één maand aanvragen via het bestelformulier. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Nee. Je kunt één maand vrijblijvend gebruik maken van de demo. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Een demo-account is één maand gratis te gebruiken. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Wil je de demo graag langer uitproberen? Bijvoorbeeld omdat je er nog niet aan toe bent gekomen SchoolKr8 goed te bekijken? Neem dan even contact met ons op: dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Je kiest jouw abonnement op basis van het aantal nieuwkomersleerlingen dat op school zit. Bij onze abonnementen kun je de verschillende opties zien.

We snappen dat er continu leerlingen in- en uitstromen en dat het aantal leerlingen daardoor fluctueert. Twijfel je in welke groepsgrootte jullie vallen? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Ja. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Dit is afhankelijk van het aantal leerlingen dat verspreid over de verschillende locaties les krijgt. Je kunt het beste even contact met ons opnemen, dan denken we met je mee.

Dat kan gemakkelijk: stuur uiterlijk 1 maand vóór het einde van jouw contract een mailtje naar info@school360.nl.

Data en veiligheid

Je logt in bij SchoolKr8 met jouw e-mailadres en wachtwoord. Heeft jouw school in SchoolKr8 tweestapsverificatie (2FA) ingesteld? Dan log je altijd in 2 stappen in:

  1. inloggegevens (e-mailadres + wachtwoord)
  2. code via mobiele authenticator-app

Tweestapsverificatie, ook bekend als 2FA, betekent ‘inloggen in 2 stappen’. Zo zorg je voor een extra beveiligingslaag voor jouw SchoolKr8-account.

Stap 1: inloggen met e-mail + wachtwoord
Stap 2: code invullen (via een mobiele authenticator-app)

Alleen een Beheerder kan 2FA aan- en uitzetten. Kiest jouw school voor 2FA? Dan geldt deze inlogmethode direct voor alle SchoolKr8-gebruikers van jullie school. Meer uitleg over tweestapsverificatie en handige herbruikbare instructies vind je in SchoolKr8 onder HULP & UITLEG.

Alleen personen die in SchoolKr8 bij het TEAM van jullie school staan én hun account geactiveerd hebben, kunnen bij SchoolKr8 inloggen. Is jullie SchoolKr8-licentie verlopen? Dan kun je niet meer inloggen.

Ouders en leerlingen kunnen nooit inloggen bij SchoolKr8. Zij hebben namelijk geen account.

Toetsen, leerlijnen en leerdoelen

Scores kun je niet importeren vanuit Parnassys en in SchoolKr8 zetten. Dit doe je handmatig per leerling.

Met grote verschillen tussen leerlingen, is het voor jou als leerkracht een flinke uitdaging om in korte tijd zo veel mogelijk schoolse kennis en de Nederlandse taal bij te brengen. Om je daarbij te helpen heeft een werkgroep van experts uit het nieuwkomersveld leerlijnen (PO) ontwikkeld.

In de LOWAN-leerlijnen staat steeds wat in de eerste fase aan bod moet komen voor een goede aansluiting met het regulier onderwijs. Als leerkracht kun je de leerlijnen gebruiken als handvat om jouw onderwijs doelgericht vorm te geven. 

Bron: LOWAN

In de toetsdoelen (voorheen: NIN-leerlijnen) staan DLE’s. Hierdoor wordt er meer uniformiteit gecreëerd in het onderwijs aan nieuwkomers.

In de LOWAN-leerlijnen staat steeds wat in de eerste fase aan bod moet komen voor een goede aansluiting met het regulier onderwijs. Als leerkracht kun je de leerlijnen gebruiken als handvat om jouw onderwijs doelgericht vorm te geven. 

Bron: LOWAN

Trainingen

Ja. We raden iedereen echter aan om wél voor een training te kiezen. Daarmee leer je namelijk in 2,5 uur alle belangrijke functies van SchoolKr8 kennen. Zo voorkom je dat SchoolKr8 na aanschaf ongebruikt op de plank belandt of onvolledig wordt benut, en kun je vol vertrouwen en met plezier aan de slag!

Ja! Voor een goede start met SchoolKr8 raden we alle scholen aan om een training (2,5 uur) te volgen. Met een training leer je precies hoe SchoolKr8 werkt en hoe jij ermee aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit een training op locatie en een online training. Kijk bij onze trainingen voor meer informatie.

In de LOWAN-leerlijnen staat steeds wat in de eerste fase aan bod moet komen voor een goede aansluiting met het regulier onderwijs. Als leerkracht kun je de leerlijnen gebruiken als handvat om jouw onderwijs doelgericht vorm te geven. 

Bron: LOWAN

Een training duurt 2,5 uur (inclusief vragenronde).

Tijdens een training kan alle onderwijspersoneel dat met jullie SchoolKr8-account van doen krijgt, aansluiten. Denk hierbij aan de directie, ib’ers, leerkrachten en onderwijsassistenten.

Je kunt er ook voor kiezen om alleen een selecte groep gebruikers (bijvoorbeeld ib’ers) de training te laten volgen. Zij fungeren vervolgens intern als jullie eigen SchoolKr8-experts en kunnen de opgedane kennis met collega’s delen.

Ja. SchoolKr8 verzorgt ook trainingen op school. De vanaf prijs voor een training op locatie is €1.000,- (excl. BTW). De totale kosten zijn afhankelijk van de reiskosten & groepsgrootte.

Ja. SchoolKr8 verzorgt ook digitale trainingen. Deelnemers kunnen hierbij vanaf één of meerdere laptops/locaties aansluiten. De kosten voor een online training zijn €500,- (excl. BTW). Er geldt een meerprijs voor het eventueel in SchoolKr8 klaarzetten van leerkrachten, groepen en leerlingen.

Nee. Op dit moment nemen wij trainingen niet op.

Mobiele SchoolKr8-app

Sta je voor de klas en werk je met de LOWAN-leerlijnen? Gebruik dan de gratis SchoolKr8-app op je smartphone of iPad! Deze handige extra tool van SchoolKr8 helpt je om snel de leerdoelen van leerlingen bij te werken. Gewoon, terwijl je lesgeeft!

Heb je een inlog voor SchoolKr8 op een laptop of pc? Dan werkt die inlog ook voor de leerdoelen-app van SchoolKr8. 

Heeft jouw school of taalklas een SchoolKr8-abonnement, maar heb jij persoonlijk nog geen inlog? Dan kun je SchoolKr8 nog niet gebruiken op een pc/laptop of de app. Je kunt jullie Beheerder vragen om jouw toe te voegen als gebruiker. 

Verder lezen