Algemeen

Je kunt een EDEXML-bestand met leerlinggegevens downloaden vanuit jouw LAS (zoals Parnassys, ESIS en Dotcom) en importeren in SchoolKr8. Scores kun je niet importeren vanuit Parnassys en in SchoolKr8 zetten. Dit doe je handmatig per leerling.

Ja. Je kunt jouw LAS (bijvoorbeeld Parnassys, ESIS of Dotcom) en SchoolKr8 naast elkaar gebruiken. Vrijwel alle gegevens die je nu in jouw LAS invoert, kun je ook in SchoolKr8 invoeren.

Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken? Dan adviseren we je om in Parnassys alleen de basisgegevens van een leerling te zetten en SchoolKr8 te gebruiken voor alle persoons-, toets- en voortganggegevens. Met de Dossier-functie kun je deze verzamelde data vervolgens eenvoudig bundelen tot een totaalrapport, dat je als pdf in Parnassys kunt uploaden voor de Onderwijsinspectie.

Nee. Alleen schoolpersoneel met een eigen inlog kan inloggen in SchoolKr8.

Je kunt onbeperkt leerlingen toevoegen aan SchoolKr8. Voeg je steevast meer leerlingen toe dan het aantal dat bij jouw abonnementsvorm hoort? Dan zijn hier kosten aan verbonden.

Je bepaalt als school zelf hoelang je leerlinggegevens in SchoolKr8. Je kunt leerlingen en hun gegevens handmatig verwijderen.

Zodra een leerling uitstroomt, komen zijn of haar gegevens in het Archief te staan. Deze gegevens zijn dan dus niet uit SchoolKr8 verwijderd.

Najaar 2022 gebruiken ongeveer 40 verschillende scholen SchoolKr8. Hiertussen zitten reguliere scholen met slechts enkele nieuwkomersleerlingen, scholen met één of meerdere taalklassen en ook nieuwkomersscholen met meer dan 200 jonge nieuwkomers.

Abonnementen, demo's en betalingen

Je kunt een gratis demo-account van één maand aanvragen via het bestelformulier.

Ja! Je kunt een gratis demo-account van één maand aanvragen via het bestelformulier. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Nee. Je kunt één maand vrijblijvend gebruik maken van de demo. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Een demo-account is één maand gratis te gebruiken. Wil je na de demo-periode verder met SchoolKr8? Dan kun je dit telefonisch, per mail of via het bestelformulier aan ons doorgeven. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Wil je de demo graag langer uitproberen? Bijvoorbeeld omdat je er nog niet aan toe bent gekomen SchoolKr8 goed te bekijken? Neem dan even contact met ons op: dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Je kiest jouw abonnement op basis van het aantal nieuwkomersleerlingen dat op school zit. Bij onze abonnementen kun je de verschillende opties zien.

We snappen dat er continu leerlingen in- en uitstromen en dat het aantal leerlingen daardoor fluctueert. Twijfel je in welke groepsgrootte jullie vallen? Neem dan gerust even contact met ons op. 

Ja. We kunnen jouw demo-account in zijn geheel omzetten in een betaald account. Je kunt er ook voor kiezen om te starten met een schone lei: een leeg betaald account.

Dit is afhankelijk van het aantal leerlingen dat verspreid over de verschillende locaties les krijgt. Je kunt het beste even contact met ons opnemen, dan denken we met je mee.

Dat kan gemakkelijk: stuur uiterlijk 1 maand vóór het einde van jouw contract een mailtje naar info@school360.nl.

Toetsen, leerlijnen en leerdoelen

Scores kun je niet importeren vanuit Parnassys en in SchoolKr8 zetten. Dit doe je handmatig per leerling.

Met grote verschillen tussen leerlingen, is het voor jou als leerkracht een flinke uitdaging om in korte tijd zo veel mogelijk schoolse kennis en de Nederlandse taal bij te brengen. Om je daarbij te helpen heeft een werkgroep van experts uit het nieuwkomersveld leerlijnen (PO) ontwikkeld.

In de leerlijnen staat steeds wat in de eerste fase aan bod moet komen voor een goede aansluiting met het regulier onderwijs. Als leerkracht kun je de leerlijnen gebruiken als handvat om jouw onderwijs doelgericht vorm te geven.

Bron: LOWAN

LOWAN hanteert DLE’s in de nieuwe leerlijnen om zo meer uniformiteit te creëren in het onderwijs aan nieuwkomers.

Trainingen

Ja. We raden iedereen echter aan om wél voor een training te kiezen. Daarmee leer je namelijk in slechts 2 – 3 uur alle belangrijke functies van SchoolKr8 kennen. Zo voorkom je dat SchoolKr8 na aanschaf ongebruikt op de plank belandt of onvolledig wordt benut, en kun je vol vertrouwen en met plezier aan de slag!

Ja! Voor een goede start met SchoolKr8 raden we alle scholen aan om een training (2 uur) te volgen. Met een training leer je precies hoe SchoolKr8 werkt en hoe jij ermee aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit een training op locatie en een online training. Kijk bij onze trainingen voor meer informatie.

Een training duurt doorgaans zo’n 2 uur (inclusief vragenronde).

Tijdens een training kan alle onderwijspersoneel dat met jullie SchoolKr8-account van doen krijgt, aansluiten. Denk hierbij aan de directie, ib’ers, leerkrachten en onderwijsassistenten.

Ja. SchoolKr8 verzorgt ook trainingen op locatie. De kosten hiervoor bedragen €550 (excl. BTW en reiskosten). Er geldt een meerprijs voor de reiskosten en het eventueel in SchoolKr8 klaarzetten van leerkrachten, groepen en leerlingen.

Ja. SchoolKr8 verzorgt ook digitale trainingen. Deelnemers kunnen hierbij vanaf één of meerdere laptops/locaties aansluiten. De kosten voor een online training zijn €300 (excl. BTW). Er geldt een meerprijs voor het eventueel in SchoolKr8 klaarzetten van leerkrachten, groepen en leerlingen.

Nee. Op dit moment nemen wij trainingen niet op.