Functionaliteiten in SchoolKr8

SchoolKr8 helpt je om de ontwikkeling van nieuwkomers te volgen én te analyseren. Je doet dit met een mix van gebruiksvriendelijke functies. Bij de (door)ontwikkeling van SchoolKr8 denkt het werkveld en LOWAN steeds met ons mee. Zo zorgen we dat SchoolKr8 zo compleet mogelijk is én toch ook simpel blijft!

Gebruik jij de LOWAN-leerlijnen voor de kleuters of groep 3 t/m 8? In SchoolKr8 vind je alle leerlijnen terug en kun je op praktische wijze met de doelen aan de slag. Je bekijkt, plant en behaalt doelen met één klik op de knop.

Nemen jullie elke 10 of 13 weken toetsen af? In SchoolKr8 kun je de toetsresultaten van 400+ verschillende toetsen bijhouden. We gebruiken hierbij speciale normen, passend bij de leeftijd, taalverwantschap en geletterdheid van de leerling.

SchoolKr8 heeft een koppeling met het Boom testcentrum. Hierdoor kunnen toetsgegevens vanuit Boom automatisch bij de juiste leerlingen in SchoolKr8 worden bijgeschreven. Deze koppeling kost €100 extra per jaar per locatie.

In SchoolKr8 gebruiken we kleuren, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe het met een leerling of groepje leerlingen gaat. Je kunt o.a. de voortgang per vak, per fase of gefilterd op land van herkomst bekijken.

SchoolKr8 berekent altijd precies hoeveel weken een leerling les heeft gehad. Daarbij houden we rekening met jullie schoolvakanties, studiedagen en eventuele langdurige afwezigheid van een leerling (vertraging).

Alles gegevens die je in SchoolKr8 verzamelt, kun je bundelen tot één pdf. Ook stel je eenvoudig een dossier samen met slechts enkele onderdelen. Handig voor een leerlingenbespreking, overdracht in ParnasSys of de inspectie!

In SchoolKr8 is tweestapsverificatie (2FA) mogelijk. Hierbij log je in met inloggegevens (stap 1) en een code via een authenticator-app (stap 2). Zo zorg je voor een extra beveiligingslaag voor jouw SchoolKr8-account.

Leerkracht of IB'er met een laptop met daarop het toetsresultatenoverzicht in SchoolKr8
Laptop met impressie van LOWAN-leerdoelenscherm in SchoolKr8

Heb jij een goed verbeteridee?

SchoolKr8 luistert naar het onderwijs. Heb jij een geweldig plan – groot of klein –  om SchoolKr8 te verbeteren? We horen graag wat je hebt bedacht!